• DSC02023
  • DSC06788
  • DSC02405
donderdag, februari 02, 2023

Welkom bij Windsurfing Deinze versie 2.0.

De leukste plek langs het water is nu ook de mooiste plek langs het water geworden. Wat in de winter van 2015 begonnen is als een kleine ‘opfrissing’ van de keuken, is lichtjes uit de hand gelopen: Windsurfing Deinze ontvangt u vanaf dan in een totaal vernieuwd clubhuis.  De toog had zijn beste jaren gehad, de vloer was kapot gedanst.  In Komen Eten zou de surfclub ongetwijfeld nog een 10 krijgen voor ‘sfeer en gezelligheid’, maar De Huisdokter had het interieur ongetwijfeld keihard gebuisd.  En dus werkten enkele leden van de club een hele winter lang aan jullie favoriete zomerstek.

De verpakking is helemaal nieuw, maar de inhoud blijft hetzelfde. Windsurfing Deinze is méér dan ooit een surfclub. Toegegeven: er waren seizoenen dat er meer après-surf dan surf was. Maar een nieuwe generatie jongeren zorgt ervoor dat de sport opnieuw voorop staat. Zowel op de plas in Deinze, als op verplaatsing. Zowel competitief als recreatief. Het jaarlijkse kamp naar Het Veerse Meer in Nederland blijft een hoogtepunt, stages en uitstappen naar zee worden geregeld georganiseerd. Maar de rode draad doorheen het seizoen blijft Het Clubkampioenschap op de eigen put. Sinds enkele jaren is dat méér dan een surfwedstrijd. De drie/vier manches zijn gezellige dagen geworden, voor deelnemers én supporters. Dankzij het vernieuwde clubhuis worden die vaste afspraken nog leuker.

 Windsurfing Deinze wil vanaf dit jaar meer dan ooit een plek zijn waar u altijd terecht kant. Voor uw portie sport, maar ook voor een frisse pint en een leuke babbel. De club is klaar voor een grand cru-jaar. U merkt het zelf wel.

 

G E S C H I E D E N I S   V A N   W I N D S U R F I N G   D E I N Z E 

Hoe het allemaal begon ?

Wel, met twee Amerikanen die het beu waren om steeds hun logge zeilboot uit te halen om het wijde sop op te gaan. Ze zochten iets wat gemakkelijker te vervoeren was, iets wat minder lomp was en dus verkleinden ze de romp en het zeil van hun boot. Windsurfen werd geboren.

In de jaren 70 verspreidde de windsurfsport zich wereldwijd. Zelf enkele Deinzenaren pikten de sport op en startten met een club aan Vosselare put op. Maar door de vele zwemmers zochten ze al snel een eigen stek in Deinze. Waar er enkel gesurft zou worden. In 1982 kregen ze watervlak Floorizone, de surfput, toegewezen. Windsurfing Deinze, WSD, was een feit en zou het windsurf mekka worden van België.

Een kantine werd gebouwd, er werd geïnvesteerd in surfmateriaal en al snel kreeg WSD naam en faam binnen Deinze. Zelf als er geen zuchtje wind stond waren er leden aan de club te vinden. Waarom? De gezelligheid, de frisse pint, de gemoedelijkheid, de vrienden, .... Om het allemaal nog aantrekkelijker en gezelliger te maken werd er een volleybalterrein aangelegd en in de kantine werd een pingpongtafel geplaatst. In de zomer werd regelmatig de BBQ bovengehaald en in het weekend werd er af en toe gefeest tot in de vroege uurtjes.

Je ziet, WSD groeide. Er werden lessen georganiseerd voor de beginnelingen en voor de gevorderden. Jaarlijks was er een clubwedstrijd en de jongsten kregen de kans om op surftrip naar Nederland te gaan.

En dan werd de kantine afgebroken. Drama kan je denken. Nee hoor. We hadden nood aan een groter clubhuis. Want tijdens de zonnige dagen kwamen de surfers en levensgenieters van Deinze en ver daarbuiten de sfeer aan de surfput opsnuiven. De feestjes werden groter en om de surfcondities te verbeteren werd de zandberg op het eiland afgegraven en werd het eiland zelf verkleind.

Wat brengt de toekomst nu?

Wel , we hebben net het clubhuis gerenoveerd. Wij hebben nu een O’neill lakehouse. Onze website werd vernieuwd. In 2012 zal er volop gesurft worden. Cursussen zullen gegeven worden, er zal gevolleybald worden. In de zomer genieten we terug van het zonnige weer op ons terras, de BBQ zal terug bovengehaald. Clubwedstrijden zullen gevaren worden. Naast de beachparty worden er terug tal van andere feestjes georganiseerd. De jeugd zal terug een surftrip maken naar Nederland. En als jij nog geen lid bent, dan word je het toch.

Openingsuren

Ons gezellig clubhuis is open in :

mei, juni, september - Alle weekends

juli en augustus - Alle dagen

van 13u30 tot 19u00

 

Enkel windsurfen en suppen worden toegestaan op ons watervlak.

Zwemmen is strikt verboden!

Gegevens Clubhuis

Adres :

Oudenaardsesteenweg

9800 Deinze

Email :

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facturatie Gegevens

Windsurfing Deinze vzw

Kleine Oostkouter 32

B-9800 Deinze

BTW : BE 0434 156 063

Rekeningnr. club :

BE 77290037706042

Receive Our Newletter

Met dank aan onze Sponsors

lammerant.pngwwsv.pngmooi.pngholavinos_Tekengebied 1.pngflyhigh.pnggbrand.pngbos-art.pngvandecasteele.pnglambrecht.pngaspeslagh.pnginland.pngframes  faces.pngLVC.pngkitchenart.png